Privlačne moške lastnosti

Ženskam so pri moški še posebno privlačne spodnje lastnosti.

Značajske lastnosti 

Želja po očetovstvu je za ženske zelo privlačna lastnost, saj navadno kaže na ljubezen do otrok in pripravljenost za skupno skrb zanje. Lastnosti, ki jih imajo dobri očetje, so enake tistim, ki jih tudi sicer iščemo v razmerju.

Družbena angažiranost kaže, da se človek zavzema za to, kar je prav, naj gre za žaljive komentarje ali vedenje do nekaterih – ali pa odnos do vojne agresije. Moški, ki je pripravljen zaradi časti in spoštovanja pozvati druge, ne pa molčati zaradi strahu, da bi bil izločen, je lahko neustavljivo privlačen.

Osebnostne lastnosti

Senzibilen, empatičen moški zna prepoznati in se odzivati na čustva drugih. Empatičnost moškemu omogoča, da ljubi bolj polno in da je v ljubečem odnosu bolj predan. Če je poleg tega še močna osebnost z jasno postavljenimi mejami, je to tako rekoč neustavljivo privlačna kombinacija.

S tem je povezana tudi čustvena dostopnost. Privlačen moški ni hladen in nedostopen, temveč razume, da čustva niso slabost, ampak moč. Njegova čustva mu omogočajo, da ostane v stiku s seboj in z ljudmi okrog sebe.

Biti džentelmen je več kot le odpiranje vrat in odmikanje stola. Biti džentelmen pomeni tudi osnovne manire, reči prosim in hvala ter nasploh biti spoštljiv. Drobne pozornosti in razvajanja, kot je cvet ali čokolada na zmenku, lahko žensko resnično očarajo.

Ženske, ki iščejo kratkotrajne odnose, lahko bolj pritegnejo dominantni moški. Nasprotno pa tiste, ki iščejo dolgotrajne zveze, bolj privlačijo moški, ki vzbujajo spoštovanje in občudovanje.

Praktične veščine

Romantičen moški, ki zna ženski pričarati občutek, da je princesa iz njegovih sanj, dobro pozna pot do ženskega srca.

Biti dober pripovedovalec je lahko kazalnik komunikacijskih veščin. Ker je biti dober komunikator lastnost, ki pomaga izboljšati vsak odnos, je ta lastnost za večino žensk privlačna.

Poslovna sposobnost daje ženskam sporočilo, da bo tak moški dobro skrbel za družino.

Ženske veščine so koristne, saj se nekaterim ženskam moški zdi telesno privlačnejši, kadar počne stvari, ki niso tradicionalno moške. Moški, ki so še posebno pozorni na svojo urejenost (ki denimo izbirajo prijetne dišave in se izbrano oblačijo) so zanje tudi telesno atraktivnejši. Enako velja za moške v vlogah, ki so pogosto predstavljene kot ženske, kot so kuhanje, čiščenje in vzgoja otrok.

Dober ljubimec, strasten in čuten, je seveda všeč vsaki ženski, vendar pri tem ne pozabijo dodati, da mora biti tudi nesebičen.