Radi bi bili lepi. Radi bi bili zdravi, energični, brez viseče kože in maščobe. Radi bi se dobro počutili v svoji koži. Te želje je seveda mogoče uresničiti. 

Toda najprej si postavite realne cilje. Seznanite se s svojim trenutnim stanjem in potencialnimi težavami zaradi premajhne aktivnosti. Analizirajte svoje prehranjevalne navade in hormonsko sliko. Naredite nekaj odločnih sprememb na bolje. Sestavite si program raznolikega, krepilnega in aerobnega treninga. Spremenite življenjski stil. Naj gibanje postane pomemben del vašega življenja. Razgibani boste imeli tudi razgibano življenje. Ukvarjajte se s športom in postali boste športnik s športno dušo in izgrajenim, vzdržljivim telesom. Načrt neprestano in sproti prilagajajte novi podobi, novim ciljem in razmeram. 

Ne gre po načrtih? NE obupajte! Bodite konsistentni! Preverite napredek, pojdite še enkrat po točkah, popravite pomanjkljivosti. Tako preprosto je to. Le zaupajte vase in ne čakajte, da se stvari zgodijo in premaknejo same od sebe.